Vårt gula hus till salu.

, par  Rolf Cronberg , popularité : 44%

Gouveia, Serra da Estrela

Charmigt lanthus i Arcozelo da Serra, Gouveia, Serra da Estrela. Renoverat hus med cirka 45 m2 i bottenplan, en mellanvåning på ca 40 m2 och takvåning på ca 30 m2. Huset ligger i en by omgiven av odlingar och kuperat landskap. Nere i dalen flyter en flod, Mondego, där man kan bada och fiska. Det finns affär, restauranter och kaféer i byn liksom vårdcentral och apotek. I Gouveia, 10 km bort, finns mycket mer. Det finns två svenska familjer med hus i byn.

Från huset har man utsikt över åkrar och Serra da Estrela. På vintern kan man åka skidor uppe vid toppen och på sommaren kan man vandra och bada. Området ingår i Dão-distriktet så för den vinintresserade finns stora möjligheter.
Det tar en timme att komma ned till kusten vid Aveiro där det finns fina stränder. På samma tid kommer man till Coimbra med Portugals äldsta universitet och ett rikt kulturliv. Man kan flyga från Porto eller från Lissabon.

Huset är i huvudsak byggt i granit och är närmare 100 år gammalt. Det har renoverats under 2000-talet med traditionella material. På bottenvåningen som förr användes för vintillverkning är det svalt och skönt även under de varmaste dagar. Där finns även toalett med dusch och ett grovkök med tvättmaskin och öppen spis.

Mellanvåningen består av ett vardagsrum och ett kök med en terass utanför. Köket har en öppen spis. Det är möjligt att flytta köket till bottenvåningen och göra om det till ett sovrum.

Övervåningen består av ett allrum och ett sovrum med terass utanför.
Huset är anslutet till allmänt avlopp och de årliga fasta kostnaderna för el, vatten och avlopp samt fastighetsskatt är cirka 300 €
Portugal är ett utmärkt land att flytta till som pensionär eftersom privata tjänstepensioner inte beskattas de 10 första åren. Skatterna i allmänhet är lägre än i Sverige.

Pris: 69 900 €

Tvärs över gränden finns ett täckt garage med ett loft där man skulle kunna göra vin. Grillplats

Pris: 10 000 €

Ser det intressant ut? Skicka ett mail till rolf chez cronberg.se

Navigation

AgendaTous les événements

Juni 2023 :

Rien pour ce mois

Maj 2023 | Juli 2023